vinski turizam

Vinski Turizam

Našim gostima je na raspolaganju sledeće:

Obilazak podrumskih prostorija sa upoznavanjem proizvodnog procesa.

Obilazak vinograda i voćnjaka.

Degustacija vina i rakije ispod starog hrasta.

Degustacija svih starih i mladih vina iz prohromskih sudova, boca, drvenih burića.

Degustacija vina i rakije u degustacionoj Sali, uz zakusku…

  • Obilazak podruma i upoznavanje sa tehnološkim procesom proizvodnje
  • Degustacija u degistacionoj Sali ili proizvodnom prostoru (po zelji)
  • U okviru degustacije gostima su na raspolaganju tri  vina i jedna rakija
  • Max broj ljudi 50
  • Vreme trajanja degustacije 60-90 min
  • Obilazak podruma i upoznavanje sa tehnološkim procesom proizvodnje
  • Degustacija u degistacionoj Sali ili proizvodnom prostoru (po zelji)
  • U okviru degustacije gostima su na raspolaganju tri vina i jedna rakija uz bogatu zakusku (selekcija sireva i suhomesnatih proizvoda uz obavezan topao zalogaj iz naše kuhinje)
  • Fakultativni obilazak vinograda
  • Max broj ljudi 40
  • Vreme trajanja degustacije 90-120 min
  • Obilazak podruma i upoznavanje sa tehnološkim procesom proizvodnje
  • Čašica dobrodošlice u vinogradu ispod hrasta
  • Degustacija u degistacionoj Sali ili u vinogradu (po želji)
  • U okviru degustacije gostima su na raspolaganju četiri  vina i dve rakije uz bogatu zakusku (selekcija sireva i suhomesnatih proizvoda uz obavezan topao zalogaj iz naše kuhinje i glavno jelo sa akcentom na slaganju hrane i vina)
  • Max broj ljudi 20
  • Vreme trajanja degustacije 120-180 min
A73020692

Obilazak

Posetiti vinograd može biti izuzetno uzbudljivo iskustvo, koje pruža priliku da se uroni u svet vina i upozna sa procesom proizvodnje grožđa. Vinograd je često predivno mesto, gde priroda i tradicija sjedinjuju svoje čari, stvarajući jedinstven doživljaj za posetioce.

Šetnja kroz redove vinove loze pruža posetiocima priliku da osete mirise i boje vinograda u različitim fazama godine. U proleće, vinova loza se budi iz zimskog sna, sa svežim zelenim izdanicama koje se postepeno razvijaju. Leti, vinograd postaje bujno zeleno more, a grozdovi počinju da sazrevaju, stvarajući sliku koja govori o plodnosti i životu. Jesen je vreme berbe, kada vinograd postaje radno mesto ispunjeno živahnim aktivnostima.

Degustacija

Degustacija u degustacionoj sali predstavlja jedinstveno iskustvo za ljubitelje hrane i pića. Posetioci imaju priliku da istraže bogatstvo ukusa i mirisa različitih gastronomskih delicija. U ovoj posebno dizajniranoj prostoriji, stručni degustatori vode posetioce kroz jedinstvena senzorna iskustva, otkrivajući suptilnosti i kompleksnosti svakog zalogaja ili gutljaja. Svetlo, ambijent i usklađenost s prostorom doprinose celokupnom doživljaju.

Tokom degustacije, posetioci mogu naučiti o poreklu proizvoda, tehnologiji proizvodnje i optimalnim kombinacijama s drugim jelima ili napicima.

Degustacija Stari Hrast