Sauvignon Blanc

Image

Sauvignon Blanc

Nektar belih cinjenica arome ovog našeg belog ponosa se ponašaju poput đaka u razredu kada professor postavi jednostavno pitanje. Svi dižu ruke sa idejom da odgovore, da budu noseća aroma. A činjenica je da je voćan, da je mineralan, da je sortan, da je zeljast, zero….Činjenice su mu i raskošne kiseline, izvajano telo i postojana završnica. Samo jako vino može na plećima nositi toliko činjenica.
 

Sorta:

100% Sauvignon Blanc
 

Alkohol:

13.0 Vol %
 

Cena:

1200.00 din.
 

Karakteristike:

Svež, mirisan, iz dve berbe pažljivo odabranog groždja, jedne rane i jedne u punoj tehnološkoj zrelosti, dobili smo kompleksne arome i pirazinske i tiolne... od svežeg mirisa rosne trave, čak i bosiljka do zrele bele vinogradarske breskve, koja slasno izmamljuje svaki sledeći gutljaj.
 

Slaganje:

Ovaj Savignon definitivno možemo upariti sa mladim kravljim sirom koji je začinjen mirođijom,origanom i maslinovim uljem,ili mladim kozjim sirom. Takođe je odličan pratilac rečnoj ribi kao što je pastrmka. Ne zaboravimo da ga poslužimo čak i uz tajlandsku začinjenu hranu i slično Obavezno slaganje: sa sledećim vinom, našim novim zlatnim Sauvignonom!