Merlot Selekcija 2017

Image

Merlot Selekcija 2017

VELIKO VINO SA VELIKOG TEROARA

Merlot Selekcija 2017 odležavao je godinu dana u barik buradima, delimično novim, delimično korištenim, a proizvedeno je 2933 numerisanih boca. Punog, raskošnog je tela, ali skladno, sa puno tanina savršene granulacije. Ukus je postojan, veoma dug, bogat i slojevit. Veliko vino za dugo odležavanje i reprezentativni primer potencijala Šumadije kao regiona za vrhunski merlo.

Ocenjivači na dva velika vinska takmičenja potvrdila su da se radi o vrhunskom vinu koji na najbolji način predstavlja potencijal Šumadije kao vinske regije I naše kuće gde se predano radi već dugi niz godina, ulažući veliki rad, trud I pomerajući sopstvene granice.

- Zlatna medalja na AWC VIENNA - INTERNATIONAL WINE CHALLENGE .....THE LARGEST OFFICIALLY RECOGNIZED WINE COMPETITION IN THE WORLD
-Zlatna medalja na The Balkans International Wine Competition and Festival 2020

 

Sorta:

100% Merlot
 

Alkohol:

15,5 Vol %
 

Cena:

3,600.00 din.
 

Karakteristike:

Izuzetno bogato vino, slojevitog mirisa zrelog crvenog I crnog bobičastog voća, začina, grafitne olovke, nove kože, drveta, cimeta, zelenog bibera, eukaliptusa….mlado I potentno vino, ali skladno, izvanrednih tanina I očuvane svežine. Punog je tela I izuzetno moćne I duge završnice. Vino za čuvanje u kolekciji.
 

Slaganje:

Idealan pratilac šumadijskih specijaliteta ispod sača od jagnjetine,sočnih svinjskih rebara, pečenog pileta sa krompirom iz bakine rerne, punjenih paprika do dimljene vešalice.

Takođe izuzetan utisak ostavlja meso sa sosevima od ribizle i šumskog voća.

Uz desert preporučujemo mlečnu čokoladu, ali i čokoladu sa dodacima šumskog voća.